Vi grundade Parvel i ett försök att lösa ett självupplevt problem med dagens utbud av babyvakter. Under våra respektive föräldraledigheter testade vi en rad olika babyvakter men de var alla klumpiga och krångliga att använda. Det var allid någon enhet som var urladdad eller behövde nya batterier, ljudupptagningen var kass och bildkvalitén likaså. Det var dessutom ingen av de babyvakter som fanns på marknaden som var anpassade för att använda utomhus och vi brottades dagligen med frågor som "Hur mycket kläder ska vi klä på idag?", "Är det för varmt eller för kallt i vagnen?" etc.

Idén började ursprungligen med "temperaturfrågan". Ingen av de babyvakter som fanns på marknaden kunde på ett smidigt sätt tala om för oss om våra respektive barn låg och frös eller svettades där ute i vagnen och vi sprang i skytteltrafik fram och tillbaka för att känna och kolla.

Vi tänkte att det här måste gå att lösa på ett bättre sätt - och så var resan igång.

Det som började med någon form av portabel, uppkopplad enhet som kunde mäta och larma vid temperaturförändringar, växte snart till fler funktioner som tillägg av rörelsesensor, något som vi (och som senare skulle visa sig stämma) tyckte var ett säkrare och bättre sätt att övervaka våra barns sömn. Detta då de traditionella "ljud monitorerna" ofta reagerade på alla möjliga ljud, eller ibland inte alls då vi upptäckte att vi många gånger kunde titta till våra barn när vi trodde att de sov, bara för att upptäcka att de låg eller stod där i sängen - klarvakna. Vi tänkte att de flesta barn rör ju faktiskt på sig när de är vakna eller håller på att vakna, utan att nödvändigt skrika eller vara ledsna. Om vi dessutom kunde utveckla en lite mer avancerad app som faktiskt kunde lära sig att tolka olika barns sovmönster och automatiskt anpassa sig efter ändrade förhållanden skulle vi kunna ha en komplett lösning.

Detta koncept mynnade ut i Parvel, som enligt vårt tycke är den ultimata babybakten. Den är liten och lätt att ta med överallt, kräver ingen laddning och inga sladdar. Det som började som ett "fritids-projekt" mynnade ut i en lansering i slutet på förra året som överträffade alla våra förväntningar och idag har vi förmånen att ha världens roligaste jobb då vi kan arbeta på heltid med Parvel.

Vänliga hälsningar,

Jonas & Anders