Hem / Personuppgiftspolicy

Denna personuppgiftspolicy beskriver hur din personliga information samlas in, används och delas när du besöker eller köper från www.parvel.se / www.se.parvel.store ("webbplatsen").

PERSONLIG INFORMATION VI SAMLAR IN
Det här webbplatsen drivs av Qofind AB. Genom att handla hos Qofind AB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer aldrig dina uppgifter till tredje part.


Qofind AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
När du besöker webbplatsen samlar vi automatiskt in information om din enhet, inklusive information om din webbläsare, IP-adress, tidszon och några av de cookies som är installerade på enheten. Dessutom, när du surfar på webbplatsen samlar vi information om de enskilda webbsidorna eller produkterna som du ser, vilka webbplatser eller söktermer som du hänvisade till webbplatsen och information om hur du interagerar med webbplatsen. Vi hänvisar till denna automatiskt insamlade information som "Enhetsinformation".
Vi samlar in Enhetsinformation med hjälp av följande tekniker:
- "Cookies" är datafiler som placeras på din enhet eller dator och innehåller ofta en anonym unik identifierare. För mer information om cookies och hur du inaktiverar cookies, besök http://www.allaboutcookies.org.
- "Loggfiler" är spårningsåtgärder som uppträder på webbplatsen och samlar in data, inklusive din IP-adress, webbläsartyp, Internetleverantör, refererande / utgående sidor och datum / tidstämplar.
- "Webbeacons", "tags" och "pixels" är elektroniska filer som används för att spela in information om hur du surfar på webbplatsen.
Dessutom samlar vi in vissa uppgifter från dig, inklusive ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, betalningsinformation (inklusive kreditkortsnummer), e-postadress och telefonnummer när du köper eller försöker göra ett köp via webbplatsen. Vi hänvisar till denna information som "Beställningsinformation".
När vi pratar om "Personlig information" i denna Personuppgiftspolicy talar vi både om Enhetsinformation och Beställningsinformation.

Hur använder vi din personliga information?
Vi använder den Beställningsinformation som vi samlar in i allmänhet för att uppfylla alla beställningar som görs via webbplatsen (inklusive hantering av betalningsinformation, ombesörjning av frakt och fakturor och / eller orderbekräftelser). Dessutom använder vi denna Beställningsinformation till att:
- Kommunicera med dig;
- Genomlysa våra beställningar för potentiell risk eller bedrägeri och
- När du överensstämmer med de preferenser du har delat med oss, ge dig information eller reklam i samband med våra produkter eller tjänster.
Vi använder enhetens information som vi samlar för att hjälpa oss att identifiera eventuell risk och bedrägeri (i synnerhet din IP-adress) och mer generellt för att förbättra och optimera vår webbplats (till exempel genom att generera analyser om hur våra kunder bläddra och interagera med Webbplatsen, och för att bedöma framgången med våra marknadsförings- och reklamkampanjer).
Vi använder även Enhetsinformation samt din personliga information för annonsering eller remarketing.

Hur delar vi din personliga information?
Vi delar din personliga information med tredje part för att hjälpa oss fullfölja våra åtaganden gentemot dig eller i marknadsföringssyfte. Till exempel använder vi Shopify för att driva vår webbutik - du kan läsa mer om hur Shopify använder din personliga information här: https://www.shopify.com/legal/privacy. Vi använder också Google Analytics för att hjälpa oss att förstå hur våra kunder använder webbplatsen - du kan läsa mer om hur Google använder din personliga information här: https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/. Du kan också välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. 
Vi använder även Klarna för att genomföra och ta emot betalning för våra produkter. Klarnas villkor hittar du nedan:
Privacy Policy - Klarna
För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.

Mer information om Klarna kan du hitta här: https://www.klarna.com/se/ Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.

Terms and Conditions
Klarnas betalningsalternativ

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

●Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

●Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

Du hittar mer information om Klarna här: https://www.klarna.com/se/ och kan läsa deras användarvillkor här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/user

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.
Slutligen kan vi också dela med oss av din personliga information för att följa gällande lagar och förordningar, att svara på en dom, en ansökningsorder eller annan laglig begäran om information vi mottar eller för att annars skydda våra rättigheter.

Vi använder även PayPal för att genomföra betalningar. Mer information om PayPal hittar du här: http://www.paypal.com/se och deras villkor hittar du här: https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/ua/privacy-full

Vi använder även Stripe för att genomföra betalningar via betal-/ och kreditkort. Mer information om Stripe hittar du här: http://www.stripe.com/se och deras villkor hittar du här: https://stripe.com/privacy-shield-policy

MÅLRIKTAD MARKNADSFÖRING
Som beskrivet ovan använder vi din personliga information för att ge dig riktade annonser eller marknadsföringskommunikation som vi tror kan vara av intresse för dig. För mer information om hur målinriktad marknadsföring fungerar kan du besöka NetwoekAdvertisings ("NAI") utbildningssida på http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.
Du kan välja bort riktade annonser genom att använda länkarna nedan:
- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads
Dessutom kan du välja bort några av dessa tjänster genom att besöka Digital Advertising Alliances utvalportal på: http://optout.aboutads.info/.
TILLFÄLLEN DÅ VI INTE SAMLAR IN INFORMATION
Observera att vi inte ändrar vår webbplatss datainsamling och använder rutiner när vi ser en signal som förbjuder spårning från din webbläsare.

DINA RÄTTIGHETER
Om du är bosatt i Europa har du rätt att få tillgång till din personlig information som vi lagrat om dig och att be att dina personliga uppgifter korrigeras, uppdateras eller raderas. Om du skulle vilja utöva denna rätt, kontakta oss genom kontaktuppgifterna nedan.
I enlighet med tillämplig EU-lagstiftning om dataskydd (inklusive Allmänna databeskyddsförordningen 2016/679 ("GDPR")